ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣΓεώργιος Ζαχαρόπουλος

Γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Μελετά και εκπαιδεύεται στις Ιστορικές Ευρωπαϊκές Πολεμικές Τέχνες (ΗΕΜΑ) από το 2004 με ειδίκευση στο Ιταλικό (αρχές 17ου αιώνα) και Ισπανικό (La Verdadera Destreza) rapier, στο Γερμανικό Longsword και στο Smallsword (Kreussler tradition).

 Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί εκτενώς με το Ninjutsu , το Combined Chinese & Filipini Boxing (by Angelos Fasois), την ολυμπιακή ξιφασκία (epee) και την ολυμπιακή τοξοβολία. Διδάσκει Ευρωπαϊκή οπλομαχητική σε σχολές στην Ελλάδα καθώς και σε εργαστήρια-σεμινάρια σε Ευρώπη και Αμερική. Φέρει τον τίτλο του "Provost" από τον διεθνή οργανισμό HISTORICAL FENCING AFFILIATES. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Knife Survival από το Reality Based Personal Protection System του Jim Wagner. Έχει συμμετάσχει σε τουρνουά (χρυσό μετάλλιο στο rapier & dagger στο International Rapier Seminar το 2016 στην Αγγλία) και διεθνείς συναντήσεις Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών. 

Συγγραφέας (μαζί με τον Χρυσοβαλάντη Ταμπακάκη ) του βιβλίου «Η ιπποτική τέχνη του ξίφους: Η οπλομαχητική στον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση» το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ το 2011. Το 2017, σε συνεργασία με τον Ηλία Στύπα, μετέφρασε το εγχειρίδιο στρατιωτικής σπάθης «ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΠΑΘΑΣΚΙΑΣ» του Φίλιππου Μύλερ (1847), στην αγγλική γλώσσα το οποίο εκδόθηκε από τον Σκωτσέζικο εκδοτικό οίκο FALLEN ROOK PUBLISHING. Το 2021 μετέφρασε στα ελληνικά to "Las cien conclusiones" του maestro Luis Pacheco de Narváez (17ος αιώνα) το οποίο και κυκλοφόρησε από την Ισπανικό εκδοτικό οίκο AGEA EDITORA.

Πλέον έχει αφοσιωθεί στην μελέτη της Ισπανικής Σχολής, La Verdadera Destreza, την οποία διδάσκει επίσημα στην Ελλάδα μέσω της ACADEMIA DA ESPADA HELLAS.

Μέλος της Historical European Martial Arts Coalition (HEMAC). Διατελεί χρέη γραμματέα στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών, και αντιπροέδρου στην Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών (IFHEMA).

© 2019 Academia da espada HellasΔιατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε